Pixabay

Brainport investeert in creatieve sector

Stichting Brainport heeft binnen de Regio Deal financiering toegekend voor het project ‘Ateliers en makersspaces’.

Met het project willen de initiatiefnemers laagdrempelige atelier- en werkruimte creëren voor net afgestudeerden. Op die manier moeten jonge ontwerpers een plek krijgen in de stad zodat ze voor de regio behouden blijven.

Voor het project stelt de stichting een ruime vier miljoen euro ter beschikking.

Die investering komt in een tijd dat de creatieve sector hard geraakt wordt door de coronacrisis. Met het geld worden onder meer twee panden van de gemeente omgebouwd tot atelierruimte. In die functie zullen ze voor langere tijd en tegen een lage huurprijs beshcikbaar worden gesteld als atelierruimte.

Ontwerpers behouden
Monique List, wethouder Cultuur en design, onderkent het belang van de investering. “We willen jonge ontwerpers na hun opleiding heel graag in Eindhoven houden. Een eerste betaalbare werkplaats is daarbij heel belangrijk", zegt List.

"Met de makerspaces creëren we verspreid over de stad presentatie- en maakplekken die design ook meer zichtbaar maken. Deze lange termijn investering in de creatieve, culturele voorzieningen versterkt de aantrekkelijkheid en de economie van onze stad”, aldus de wethouder.

Eerder liet het college van B&W al weten geld uit de Regio Deal te willen gebruiken voor betaalbare ateliers en werkruimtes.

Laat je reactie achter