advertentie Banner Siteli

Brabant Water

Brabant Water: Genoeg buffers komende weken

In de regio Eindhoven zijn voorlopig geen problemen met de levering van voldoende drinkwater. Dat laat Brabant Water weten. Volgens het waterbedrijf zijn er voldoende buffers in de provincie, ook als het langer heet blijft.

Vorige week luidde waterbedrijf Vitens de noodklok over de waterdruk. Met name in Gelderland en Overijssel zou die druk flink afnemen, als er niet minder drinkwater zou worden gebruikt. Vitens riep klanten op om te stoppen met het sproeien van de tuin of het vullen van zwembadjes.

Extra alert
Die nood is in Brabant dus niet aan de orde. "Door de hittegolf ligt het verbruik zo'n dertig tot vijftig procent hoger dan op een gemiddelde dag. We volgen de vraag naar water dan ook nauwgezet. We zijn extra alert, maar we komen niet in de problemen. We hebben eerder dit jaar gezorgd voor het extra aanvullen van waterreservoirs. We zijn voorbereid, ook na de ervaringen met de hitte afgelopen jaren", licht een woordvoerster van Brabant Water toe. 

Hergebruik
Wel wijst het bedrijf erop dat mensen zuinig moeten omspringen met water. "We vragen onze klanten het hele jaar door om hier verstandig mee om te gaan. Ook roepen we op om water te hergebruiken. Het water uit het zwembadje kan na afloop ook gebruikt worden voor de planten."

Laat je reactie achter