Pegida voorman belaagd SQ Vision / Dave Hendriks

Boze jongeren belagen voorman Pegida bij moskee

Pegida-voorman Edwin Wagensveld is zaterdagmiddag belaagd door jongeren bij een flyeractie in de buurt van de Al Fourqaan-moskee.

De politie heeft hem daarna in veiligheid gebracht. De andere aanhangers van Pegida zijn op eigen gelegenheid weggegaan. Er zijn geen arrestaties verricht.

Flyeractie

Zo'n tien aanhangers van Pegida kwamen zaterdagmiddag bij elkaar in de omgeving van de Al Fourqaan-moskee in stadsdeel Woensel. Ze deelden flyers uit en riepen enkele leuzen op de Eindhovense burgemeester John Jorritsma die de afgelopen tijd meerdere demonstraties van Pegida heeft verboden.

Rond drie uur sloeg de vlam in de pan bij de actie. Daarbij is geduwd en getrokken tussen flyeraars en omstanders. Ook Pegida-voorman Wagensveld werd hierbij belaagd.

Op Twitter laat Wagensveld weten dat hij van plan is volgende week weer terug te komen.

Voorgeschiedenis

Op zondag 26 mei leidde een demonstratie 'tegen de islamisering' door zo'n twintig aanhangers van Pegida tot rellen vlakbij de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven. Daarbij richtte een groep van zo'n driehonderd Turkse mensen zich tegen de demonstranten.

Diverse volgende demonstraties die de organisatie wilde houden, werden door burgemeester Jooritsma verboden. Wel kregen ze toestemming voor een demonstratie aanstaande woensdag op het Stadhuisplein.

Laat je reactie achter