Gemeente Eindhoven

Bouw zonnepark Waalre gestart

Aan de Dreefstraat in Waalre, op het voormalige honkbalveld, is een zonnepark in aanleg waar binnenkort 4.500 panelen zonnestroom opwekken. De zonnepanelen zijn goed voor de opwek van stroom voor zo’n 500 huishoudens

Het wordt in eerste instantie exclusief aangeboden aan inwoners van de gemeente Waalre.  Na 1 november worden de zonnepanelen uit het park ook beschikbaar gesteld aan inwoners buiten de gemeente Waalre.

Naar verwachting zal het in de laatste week van oktober aan het elektriciteitsnet worden aangesloten. Arno Uijlenhoet, wethouder Duurzaamheid gemeente Waalre: "Het is mooi dat met de inzet van zo velen  deze lokale zonneweide wordt gerealiseerd. Het markeert een volgende stap in de transitie naar een duurzame energievoorziening van onze gemeente."

Op maandag 21 en dinsdag 22 september is er een informatieavond voor alle inwoners uit de gemeente Waalre. Via zonnepark@waalreenergielokaal.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een persoonlijk gesprek van een half uur in Het Huis van Waalre. De gesprekken vinden tussen 19.00 en 22.00 uur plaats. Aanmelden is verplicht.

Laat je reactie achter