Een artistieke illustratie van het nieuwe buurtcentrum Trudo

Bouw 223 woningen in Woensel-West in volle gang

Trudo maakt vorderingen met de bouw van 223 woningen in Woensel-West. Rond het Celsiusplein moet een nieuwe, ‘kleurrijke’ buurt herrijzen.

De oude woningen rond het plein gingen in 2020 plat, een operatie waaraan de woningcorporatie de handen vol had. Inmiddels herrijst een nieuwe buurt, met als middelpunt een nieuw wijkcentrum genaamd het 'Waaggebouw' dat de aandacht trekt. Het gebouw moet ‘het einde van de Edisonstraat accentueren’, zo laat Trudo weten.

“Op de begane grond wordt het buurthuis gevestigd waar iedereen welkom is en waar tal van activiteiten voor de wijk gaan plaatsvinden, zoals taalles en werkplaats financiën”, meldt Trudo. “Op de vierde verdieping komt een gezamenlijke daktuin. Het gebouw krijgt een warme uitstraling door een uitgesproken vormgeving, toegankelijke entree en opvallende kleur.”

De eerste woningen uit fase 3 van het project, worden inmiddels opgeleverd, laat Trudo weten. Het wijkgebouw samen met de 102 woningen uit fase 4 kunnen in 2022 in gebruik worden genomen. Van de 223 woningen worden er bovendien 24 gereserveerd voor tijdelijk wonen. De overige woningen worden deels toegewezen en verloot via Wooniezie, zo meldt Trudo.

Laat je reactie achter