Studio040

Bouw 109 meter hoge woontoren Niko op Strijp-S gestart

Op Strijp-S, bij het Klokgebouw, worden de eerste voorbereidingen getroffen voor de bouw van Niko. Dat is een woontoren van 109 meter, over een aantal jaar het hoogste gebouw van Eindhoven.

"We zijn gestart, alle vergunningen zijn rond. Over een maand gaan we echt de grond in. Voordat we echt de hoogte in kunnen is het april", legt Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed, dat de toren samen met VolkerWessels ontwikkelt.

In de toren komen straks 333 appartementen in de vrije huursector. De woningen zijn tussen de 40 en 110 vierkante meter. Op de benedenverdieping komt ruimte voor creatieve en eigentijdse winkels, horeca en culturele concepten. "Deze woningen zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Die bewoners willen vaak vertier op de begane grond."


"Het is geen sinecure, zo'n bouwproject", zegt Gremmen. "We zijn hier al lang mee bezig, ook na samenspraak met welstandscommissies en een erfgoedorganisatie als de Van Abbestichting. Maar het resultaat mag er zijn. Het project is zelfs al genomineerd door een architectuurprijs."

Onder de toren komt een fietsenkelder. Verder worden in de omgeving bomen geplant. Eind 2024 of begin 2025 moet de bouw klaar zijn.

Laat je reactie achter