Boris de Bruijn

Boris en Lars lopen 130km voor kinderkankeronderzoek

Je moet het maar kunnen; Vrienden Boris de Bruijn (23) en Lars Vrenken (23) lopen 130 kilometer aan één stuk door. Ze willen daarmee geld ophalen voor kinderkankerafdeling van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

De heren vertrokken dinsdag om 12 uur vanuit Arnhem. Ze lopen richting Utrecht, naar het Prinses Máxima Centrum. De goede moed zit er nu nog zeker in. “We weten wel een klein beetje wat ons te wachten staat”, begint Boris. “Ik heb al eens eerder een lange tocht gewandeld van mijn huis in Aalst naar Breda waar ik studeer. Dat was eigenlijk een vrij impulsieve actie. In de zomer van 2020 liep ik samen met Lars 100km om geld in te zamelen voor het KWF.”

Geld inzamelen voor onderzoek
Daarmee is dit de tweede keer dat de heren zo’n gigantische ‘sponsorloop’ doen.  “We vinden het erg belangrijk om ons in te zetten voor mensen die het nodig hebben. Nu willen wij ons in gaan zetten voor de kinderen van het Prinses Máxima Centrum. Dat is gespecialiseerd op kinderkanker”, laten de heren weten. “In het begin wilden we knuffels verzamelen en kopen om aan de kinderen te geven. Op die manier zou onze actie ook persoonlijk worden.”

Dit ging echter tegen de regels van het ziekenhuis in. Naast dat het nu ingewikkeld zou zijn met betrekking tot corona, wil het ziekenhuis ook dat het voor hun patiënten zo normaal mogelijk is. “Met een knuffelactie zou het voor de kinderen een soort ‘beloning’ kunnen zijn dat ze ziek zijn”, vertelt Boris. "Dus nu zamelen we geld in voor onderzoek."
 
Om de 130 kilometer te halen lopen ze in een zigzagpatroon. De heren lopen van Arnhem naar Apeldoorn, Walderveen, Veenendaal, Amersfoort, Soest met als laatste bestemming Prinses Maxima Centrum Utrecht.
 
De eindtijd voor de heren is nog moeilijk in te schatten. Boris en Lars verwachten donderdag 6 mei tussen 12 en 4 uur 's nachts aan te komen bij het Prinses Maxima Centrum. Doneren kan via deze website.

Laat je reactie achter