advertentie Banner Siteli

Larissa Gomes Meyer

Bogardeind op de schop en bewoners zijn niet blij

Bewoners van het Bogardeind 85 tot en met 123 zijn volop in gesprek met de gemeente over de verkoop van hun huizen voor de herontwikkeling van de straat. Voor de hen zijn de gevolgen groot. Herontwikkeling betekent dat hun woningen worden gesloopt.

Het Bogardeind is een belangrijke entree van Geldrop. Dagelijks passeren 17.000 voertuigen. Een deel van de straat is al aangepast aan de grote verkeersdrukte, maar het deel tussen de Beukelaar en de Laan der Vier Heemskinderen vormt nog steeds een flessenhals waarbij de woningen te dicht op de weg staan. Dit leidt tot onveilige situaties en een slechte leefkwaliteit voor de bewoners. 

Veel bewoners vinden de herinrichting een goed plan, mits dat zij daar niet de dupe van zijn. De gemeente wil de woningen opkopen van de huidige eigenaren, maar van het geld dat tot nu toe geboden is, kunnen zij niet anders in Geldrop kopen. "Het is enorm balen deze situatie. De gemeente wil alleen de taxatiewaarde betalen en daar kun je in Geldrop niets voor terugkopen", aldus een bewoonster van de straat.  

De een is positief, de ander zet de hakken in het zand. Het is voor de bewoners allemaal nog te onduidelijk. De gemeente stuurde ons de plannen van het Bogardeind op, maar de desbetreffende wethouder kon ons nog niet te woord staan. 

Laat je reactie achter