Studio040 / Tim Vellinger

Boelhouwer betreurt onrust in raad na brief aan commissaris

Waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer van Waalre betreurt de onrust in de gemeenteraad als gevolg van de brief die hij op 3 mei naar de commissaris van de Koning stuurde. In een gezamenlijke verklaring laten burgemeester en de raad weten dat de lucht na een vertrouwelijk gesprek geklaard is.

In de bewuste brief van 3 mei gaf Boelhouwer onder meer aan dat bepaalde raadsleden de gewenste bestuurlijke vernieuwing in de weg stonden. 

Die uitlatingen hadden bepaalde raadsleden persoonlijk geraakt, zo gaven zij in een speciaal daarvoor ingelast en vertrouwelijk gesprek van 31 mei aan. Maar dat was volgens Boelhouwer nooit de bedoeling geweest. "Ik had mijn observaties beter eerst expliciet met de raad kunnen delen. Het spijt me dat dat niet is gebeurd", zo laat Boelhouwer weten in een gezamenlijke verklaring die hij en de raad na afloop naar buiten brachten.

In diezelfde verklaring geeft de raad aan aan de uitleg van de burgemeester te waarderen en samen met hem verder te willen om de bestuurscultuur van Waalre te verbeteren.

Laat je reactie achter