Boekverkopers worden fietskoeriers bij Van Piere in coronatijd

De boekverkopers bij Van Piere stappen op de fiets om hun klanten persoonlijk de bestelling af te leveren, nu de winkel door RIVM maatregelen leeg blijft. "Nu zie ik ook eens waar ze wonen, mijn klanten!"

Het is een zonnige middag, wel 23 graden buiten. Normaalgesproken zou Margriet van Veen de zon alleen vanuit de winkel kunnen zien. Maar de corona crisis heeft ervoor gezorgd dat ze naar buiten kan. "Ik vind het heerlijk, lekker buiten. En ik krijg hele goede reacties dat ik de boeken kom brengen, ja dat wordt echt gewaardeerd. Bovendien is het leuk dat ik nou eens zie waar ze wonen, mijn klanten" Ze pakt een stapel in karton verpakte boeken op met plastic handschoenen, en doet ze in de stevige fietstassen met de naam van de boekhandel erop. En weg is ze, op de fiets naar klanten in Stratum.

Sinds de RIVM maatregelen van kracht zijn heeft Van Piere een boekenloket geopend aan de vookant van de winkel, waar één klant tegelijk advies kan inwinnen over boeken of een exemplaar kan 'afhalen'. Een ander idee om toch te kunnen blijven verkopen, is de verkopers op de fiets te laten stappen. Bedrijfsleider Jan Verhagen: "Wat wij voorhebben op de andere webwinkels, dat zijn onze boekverkopers. Dus het was een idee van ons samen om ons personeel op de fiets naar de klanten toe te laten gaan." 

De pest van Camus is het populairste boek in coronatijden, maar ook kleurboeken voor volwassenen zijn in trek. En boeken om je vakkennis bij te spijkeren. Een klant in het centrum heeft deze ochtend vakliteratuur over leiderschap besteld, dat ze dezelfde dag nog persoonlijk van Margriet in ontvangst neemt. "Fantastisch! Hartstikke snel, en super dat ze het op de fiets brengt. Ik zat vanmorgen ook bij bol.com te kijken, eerlijk is eerlijk. Maar de prijs was hetzelfde en dit heeft toch de doorslag gegeven."

Laat je reactie achter