Blokhut als kroeg bij volkstuinen Groen Gennep

Waar vind je de gezelligheid als de clubs cafés en restaurants gesloten zijn? Misschien wel op het volkstuinencomplex bij de Genneper Parken in Eindhoven. Daar is het sinds de coronacrisis levendiger dan ooit.

Zoals in de volkstuin van Peter Jacobs. Al bijna zes jaar steekt hij er ziel en zaligheid in. Toen de coronacrisis uitbrak, en de cafés moesten sluiten bleek volkstuin Groen Gennep het ideale toevluchtsoord. "Eigenlijk is het COC mijn stamkroeg maar die is dicht. Dus dan nodig ik hier af en toe een vriend uit en dan drinken we een wijntje", vertelt Jacobs.

Een paar tuinen verderop heeft imker Hans Wouters zijn tuin. Ook hij vindt het geen onlogische gedachte om een blokhut te gebruiken als café: "Zeker in deze coronatijd. Als we een beetje uit elkaar blijven kunnen we elkaar hier ontmoeten. Ik heb bijna 300 vierkante meter dus dat is prima toeven." 

Kroegtijgers die dit voorbeeld willen volgen moeten even geduld hebben: er zijn nog meer dan honderd wachtenden op de lijst van Groen Gennep.

Laat je reactie achter