Pleun Wolters

'Blik op Eindhoven' wil luisteren naar de 'silent voices' in de stad

Tienduizend Eindhovenaren krijgen deze week een brief, waarin ze worden uitgenodigd om mee te denken over de toekomst van de stad. Dat is de eerste stap van een omvangrijk project dat ‘Blik op Eindhoven’ heet.

Daarbij wil de gemeente Eindhoven de mensen in de stad raadplegen en uitzoeken op welke manieren de welvaart in de stad beter kan worden verdeeld. Zodat uiteindelijk de kloof tussen succesvol en niet-succesvol kleiner wordt, of zelfs helemaal verdwijnt. 

Mensen die zo’n brief in de bus krijgen kunnen vervolgens op 28 / 29 en 30 april gaan meepraten over wat zij denken dat moet worden aangepakt in Eindhoven. Op 15 plekken in de stad komen speciale Blik-op-Eindhoven vehikels te staan waar deze gesprekken worden gevoerd. Ook mensen die geen uitnodiging hebben gehad, maar toch willen meepraten zijn welkom.

Met alle verzamelde antwoorden gaat de gemeente vervolgens een ‘Burgertop’ organiseren op 22 mei. Ook daar zijn nadrukkelijk die ‘silent voices’ uitgenodigd om mee te praten; de stemmen die er wel zijn, maar die je niet of nauwelijks hoort.

Meer informatie is te vinden op blikopeindhoven.nl

Laat je reactie achter