Blamage voor PSV in Linz

PSV is donderdagavond in de Europa League afgedroogd door de nummer twee van Oostenrijk.
De Eindhovenaren gingen met 4-1 hard onderuit bij Lask Linz. Daarmee is de kans dat PSV overwintert in Europa uiterst onzeker.

De ploeg van Mark van Bommel begon goed. Na vijf minuten kreeg PSV een strafschop, die werd benut door Schwaab. Daarna voerden de Oostenrijkers de boventoon, en kregen goede kansen. PSV bleef wel overeind.

PSV kansloos
Na rust hielden de Eindhovenaren niet stand. Op een kans van verdediger Dumfries na, had PSV niets in te brengen. De rood-witten werden overlopen. In 25 minuten kreeg PSV vier treffers om de oren. Ranftl, Frieser en Klauss zorgden voor de treffers. PSV-supporters uitten op de tribunes hun ongenoegen over de zwakke prestatie van hun ploeg. Zo’n 600 fans waren afgereisd naar Linz.

PSV staat nu derde in de poule, achter Sporting Lissabon en Linz. De ploeg heeft nog twee duels voor de boeg, met de lastige uitwedstrijd tegen Lissabon nog op het programma. 

Spoor bijster
De nederlaag tegen Linz staat niet op zichzelf. Ook in de competitie is PSV het spoor bijster. De afgelopen weken werd met grote cijfers verloren van FC Utrecht en AZ. Tegen Sparta kwam PSV niet verder dan een gelijkspel. Zondag wacht het uitduel bij Willem II.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen