Studio040

Björn van der Doelen trapt Voorleesdagen af

Oud-voetballer en singer-songwriter Björn van der Doelen is een van de tien bekende Eindhovenaren die vandaag het startsein gaven voor de Nationale Voorleesdagen. Dat deed hij op bs De Trinoom.

In heel Nederland zijn er op basisscholen verschillende activiteiten om kinderen te stimuleren meer te lezen. Op verschillende scholen werd voorgelezen aan kinderen uit de laagste groepen.  

De kleuters van groep 1 en 2 van bs De Trinoom werden voorgelezen door oud-profvoetballer en singer-songwriter, Björn van der Doelen. Hij las uit het prentenboek van het jaar: 'Moppereend'. Niet alleen de kinderen hadden er plezier in, Björn zelf ook. "Het bracht mij even terug naar vroeger, ik las namelijk ook altijd voor aan mijn kinderen," zegt hij. 'Verhalen vertellen en aanhoren is voor iedere leeftijd leuk.

'Volgens de docenten van De Trinoom is voorlezen ontzettend belangrijk. Niet alleen voor de taalontwikkeling,  maar het is ook erg gezellig, zeggen ze.  'En het helpt de kinderen als ze straks zelf gaan lezen'.  Ze zijn ook enthousiast over de komst van Van der Doelen. 'Hij las ontzettend goed voor en trok de kinderen mee in het verhaal,' zegt juffrouw Tineke.

De komende week staan er nog verschillende activiteiten op het programma. Zo gaan schoolhoofden nog voorlezen, ouders, oma's en opa's. De voorleesdagen eindigen op zaterdag 1 februari.

Laat je reactie achter