SQ Vision - Arno van der Linden

Binnenstad Eindhoven zondagmiddag veiligheidsrisicogebied

Burgemeester John Jorritsma heeft in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie de binnenstad van Eindhoven vanaf 11.00 uur vandaag aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Dat laat de gemeente weten.

Het Openbaar Ministerie heeft voor de Eindhovense binnenstad een last tot preventief fouilleren afgegeven. De politie heeft op die manier de mogelijkheid om personen in dit gebied preventief te fouilleren. Dit middel is vaker ingezet bij risicovolle situaties.

Wapens en geweld​​​​

"Het besluit is genomen naar aanleiding van het eerdere besluit om een manifestatie te verbieden en ook onaangekondigde demonstraties niet toe te staan in Eindhoven dit weekend",  laat de gemeente weten. "Dit vanwege aanwijzingen dat personen die zich bij eerder aangekondigde manifestaties hadden willen aansluiten toch op zondag naar Eindhoven willen komen. Inmiddels zijn daar signalen bijgekomen dat personen met wapens naar de Eindhovense binnenstad willen komen en bereid zijn geweld te plegen."

Reis niet naar Eindhoven
Burgemeester, politie, justitie en de GGD roepen mensen dringend op om deze zondag niet naar Eindhoven af te reizen met het oog op het coronavirus. Reisbewegingen werken de verspreiding daarvan in de hand, stellen zij.

Veel politie
Het is in de begin van de middag nog vrij rustig in de Eindhovense binnenstad. Er staat wel veel politie op de been. 

Laat je reactie achter