advertentie Banner Profile Mekkes

Studio040

Binnenkijken bij het nieuwe gemeentehuis in Geldrop-Mierlo

Een gloednieuwe raadszaal en publieksbalies en talloze vergaderruimtes. Na een verbouwing van bijna twee jaar nemen 200 ambtenaren van Geldrop-Mierlo hun intrek in het nieuwe gemeentehuis.

Wethouder en loco-burgemeester Marc Jeucken is trots op de het is een multifunctionele accommodatie. "Nu staat er een raadsopstelling, maar die kan door de dag heen ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Medewerkers kunnen hier bijvoorbeeld lunchen. Hier wordt vergaderd. Het is een ruimte die door onze medewerkers optimaal gebruikt kan worden.

Het vernieuwde gebouw is transparant, met veel licht, en ingericht met flexibele werkplekken. Ook wordt er in het pand verwezen naar het textielverleden van de gemeente. En het gemeentehuis is nu heel energiezuinig.

Edwin Maas is projectleider Vastgoed van de gemeente. "In 1985 is dit pand gebouwd, toen er niets met duurzaamheid was. Nu hebben we laten zien dat je ook een ouder pand helemaal duurzaam kunt maken." Het nieuwe gemeentehuis is gasloos, helemaal elektrisch. Het is goed geïsoleerd, zodat er minder energie wordt gebruikt. En er ligt tweehonderd vierkante meter aan zonnepanelen op het dak.

Niet alleen het gemeentehuis heeft een make-over ondergaan. Ook de nabijgelegen Meent gaat op de schop. Hier komen extra parkeerplekken. Het gemeentehuis gaat begin volgend jaar open voor publiek. De verbouwing heeft zo'n 7 miljoen euro gekost.

Laat je reactie achter