Bijzondere afscheidswedstrijd voor Oranje-Rood spelers De Voogd en Van der Horst

Hockeyspelers Robert van der Horst en Bob de Voogd hebben zaterdag een bijzondere laatste wedstrijd mogen spelen bij Oranje-Rood.
In het bijzijn van (oud)teamgenoten, familie en vrienden mochten ze nog één keer aantreden op het hockeyveld. Daar werd een afscheidswedstrijd gespeeld tegen en met (oud)teamgenoten.

De Voogd was blij verrast toen hij aankwam bij hockeyclub Oranje-Rood en de afscheidswedstrijd ook voor hem bleek te zijn. 'Ik dacht dat ik alleen maar kwam om in de afscheidswedstrijd van Robert te spelen.'

Van der Horst gaat namelijk na dit seizoen zijn hockeystick opbergen en wordt de nieuwe trainer van Oranje-Rood. De Voogd heeft de overstap gemaakt naar de Belgische hockeyclub Braxgata. Hierbij komt voor De Voogd na twaalf seizoenen een einde aan zijn avontuur bij Oranje-Rood, terwijl Van der Horst, met een korte tussenpauze, bijna twintig jaar voor de Eindhovense club heeft gespeeld.

Somber randje

'Het is een mooie dag, maar met een somber randje', vertelt voorzitter Pieter Janssen. 'Het is een groot gemis voor de club dat Bob en Robert weggaan als spelers en het is nu aan de jongere spelers om op te staan.' Zowel Bob de Voogd als de voorzitter willen het echter geen definitief afscheid noemen. Er bestaat een kans dat De Voogd ooit nog terugkeert bij Oranje-Rood, maar in welke rol laten ze in het midden.

Van der Horst was van plan om definitief te stoppen met hockey. Het bestuur heeft hem uiteindelijk overgehaald om de rol van trainer op zich te nemen. Zowel de voorzitter als (oud)teamgenoten zien in hem een leiderstype met inzicht in het spelletje.
advertentie Banner roetveegpiet

Lees ook deze artikelen