Park Hilaria: Bijna half miljoen bezoekers

In tien dagen zijn er 450,000 bezoekers op Park Hilaria in Eindhoven afgekomen.

Op de achttiende editie van de kermis, van 2 tot en met 11 augustus, op de Kennedylaan waren er verschillende nieuwe attracties, zoals de Devil Rock en voor het eerst werd er samengewerkt tussen Museum door de Stad en Park Hilaria. Door deze samenwerking kwamen verschillende attracties tot stand die in het teken stonden van het heden, verleden en toekomst van het vervoer. Daarnaast konden muziekliefhebbers in de Biergarten luisteren naar muziek van schlagerzanger Thorsten von Lippe Biesterveld.

Projectleider Mariola Scheepstra is dan ook erg te spreken over deze editie: 'Wij zijn ontzettend blij en trots dat we samen met alle exploitanten, vrijwilligers, crew, EHBO en beveiligers wederom zo’n mooi feest hebben gemaakt.'

Duizenden euro's misgelopen
Voor exploitant Gilbert de Poorter van Schiettent Special Forces is Park Hilaria 2019 een kermis geworden om snel te vergeten. De politie heeft namelijk zijn luchtdrukpistolen in beslag genomen omdat ze "te echt" leken en de exploitant heeft hierdoor duizenden euro's misgelopen. Dit terwijl volgens Frank Vale van BOVAK, de Nationale Bond van Kermisbedrijfshouders, vier jaar geleden de Rotterdamse politie de wapens nog heeft gecontroleerd en goedgekeurd. Ook hebben politieagenten in Weert vorig jaar nog een schietwedstrijd gedaan bij de stand. 

Vale heeft dan ook een advocaat ingeschakeld. 

Park Hilaria 2020
Park Hilaria vindt volgend jaar plaats van 31 juli tot en met 9 augustus.

 

Laat je reactie achter