Studio040

Bijna duidelijkheid over nieuwe burgemeester Geldrop-Mierlo

In Geldrop-Mierlo wordt maandagavond duidelijk wie waarschijnlijk de nieuwe burgemeester wordt van de gemeente.

Een commissie, met gemeenteraadsleden van uiteenlopende politieke fracties, heeft een keuze gemaakt. De commissie voerde de afgelopen maanden gesprekken met diverse kandidaten. De man of vrouw die het uiteindelijk is geworden, wordt maandagavond voorgedragen als de nieuwe burgemeester. Uiteindelijk moet de minister nog akkoord gaan met de voordracht, maar dat is een formaliteit.

Er hadden zich 23 sollicitanten gemeld om de nieuwe eerste burger van Geldrop-Mierlo te worden. Het ging om elf vrouwen en twaalf mannen. Onder de groep sollicitanten waren elf oud-burgemeesters en voormalig wethouders. De twaalf anderen hebben een functie in het bedrijfsleven of oefenen een vrij beroep uit.

Geldrop-Mierlo is al een poosje op zoek naar een nieuwe burgemeester, na het opstappen van Berry Link. Hij vertrok toen hij onder vuur kwam te liggen vanwege een mogelijk geheime relatie met een ambtenaar. Desirée Schmalschläger werd aangetrokken als interim-burgemeester, maar vertrok na twee maanden alweer. Tot er een nieuwe burgemeester actief is, neemt Marc Jeucken de honneurs waar.

Laat je reactie achter