advertentie Banner Siteli

TU/e

Kleine 17 miljoen voor innovatieve projecten

Eindhoven Engine kent 16,8 miljoen euro toe aan negen innovatieve projecten.

Eindhoven Engine is een samenwerkingsverband tussen verschillende kennisinstellingen en bedrijven uit de regio. Het heeft als doel om innovatie binnen de regio de stimuleren en te versnellen door samenwerking tussen verschillende partijen in de regio.

De projecten konden worden gepresenteerd tijdens een zogenaamde ‘open call’. Daarvoor moesten ze wel aan bepaalde criteria en voorwaarden voldoen. Van de elf deelnemers zijn de voorstellen van negen projecten goedgekeurd.

Coördinator van de open call Paul Merkus toont zich dan ook tevreden. ”De tekst van de Open Call 2020 was helder, waardoor het evaluatieproces soepel en eerlijk kon verlopen. Het team van ervaren onafhankelijke experts was op basis van deze criteria goed in staat de rangorde van de negen in aanmerking komende voorstellen te bepalen. Daar ben ik trots op.”

“Zeker in deze tijd van de coronapandemie zien we een grote behoefte aan innovatie. Bedrijven en kennisinstellingen hebben intensief samengewerkt om tot sterke projectvoorstellen te komen” vullen directeuren Katja Pahnke en Maarten Steinbuch aan.

Het geld dat Eindhoven Engine toekent komt voort uit de Brainport Regio Deal met het rijk.
Laat je reactie achter