advertentie Banner Siteli

Uitreiking cheque Stimuleringsfonds Máxima MC

Bijdrage MRE voor onderzoek fitheid en herstel na operatie

Donderdag 20 augustus heeft wethouder Daan de Kort een cheque van €48.640,- uitgereikt aan de heer Goof Schep, sportarts bij het Máxima Medisch Centrum.

Het bedrag is een bijdrage aan het project ‘Fit op Maat’. Dit project omvat het ontwikkelen van een ICT toepassing voor de gezondheidszorg, als alternatief voor de uitgebreide en kostbare inspanningstest.

Sportarts Goof Schep doet al jaren wetenschappelijk onderzoek naar het effect van fitheid op het herstel van patiënten. De app is een volgende stap; hiermee wordt de fitheid van een patiënt tijdens de behandeling gemeten en gemonitord.

De wethouder reikte de cheque van 48.680 euro uit namens het Stimuleringsfonds van de 21 gemeenten die verenigd zijn in de Metropoolregio Eindhoven (MRE). Het doel van dit fonds is om projecten te subsidiëren die de economie in de regio versterken. Kernwoorden zijn samenwerking en innovatie. “Ook dit is een project waar we trots op zijn. Dit project laat veel van de kracht van de regio zien”, aldus wethouder Daan de Kort.

Laat je reactie achter