Boudewijn van Agt

Feestje voor buurtbusvereniging Waalre

De Buurtbusvereniging Waalre viert een tienjarig jubileum. De plannen voor de festiviteiten vielen door de coronamaatregelen in het water, maar nu de maatregelen versoepeld zijn, kan de vereniging de voorbereidingen weer oppakken.

Lijn 271 vervoert sinds 2010 mensen tussen Aalst en het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Boudewijn van Agt, chauffeur en tevens voorzitter van de vereniging vertelt: "Het is leuk om in zo een busje te rijden. Het contact met de passagiers maakt het ook ontzettend gezellig."

Inmiddels bestaat de organisatie uit 26 leden. Op 23 juli hebben zij hun eerste jubileumactiviteit in het ouderencentrum Eckenrode. Dan wordt een speciaal gemaakte puzzel aan een bewoonster van het ouderencentrum overhandigd. Een perfect cadeau volgens van Agt: "In Eeckenrode staat een puzzeltafel waar veel mensen in het voorbijgaan een stukje aanleggen, dus ze zal vast blij zijn."

Met alle vrijwilligers en misschien de burgemeester vieren zij op 21 oktober hun tienjarig bestaan in het Huis van Waalre. Van Agt houdt dan een presentatie en dan wordt het eerste exemplaar van een speciaal samengesteld jubileumboek overhandigd.

Ook wordt er dit jubileumjaar aan de bewoners van Waalre gedacht. Op een nog nader te bepalen moment mogen de passagiers een week gratis reizen.  

Buurtbus = ouderenbus 
Volgens van Agt denken veel mensen dat de buurtbus bedoelt is voor ouderen die slecht ter been zijn. Niets is minder waar. "Misschien was dat vroeger zo, maar wij willen van dat imago af. Lijn 271 is er juist voor iedereen, ook scholieren en gezinnen", aldus de voorzitter van de Buurtbusvereniging.

Er zijn volgens van Agt veel vooroordelen. Hoeveel weet jij eigenlijk over buurtbussen? Doe hieronder de quiz.

Laat je reactie achter