Bierprijs omhoog tijdens carnaval: €3,- voor pilsje

Van plan om vijf dagen de kroeg in te duiken tijdens carnaval? Neem dan je portemonnee maar mee, want dit jaar betaal je op veel plekken in Eindhoven maar liefst drie euro voor een biertje.
Binnen de horeca ligt de 'magische grens' voor een biertje op drie euro. Dat nu meerdere cafés en andere horecagelegenheden die grens bereikt hebben, zorgt voor uiteenlopende reacties. "Als mijn bierleverancier zijn prijzen omhoog gooit heb ik geen andere keuze dan mijn eigen bierprijs ook omhoog te gooien", vertelt Arjan Bouter, initiatiefnemer van de Bavaria Bierhal op het Stadhuisplein.

'Eerlijke prijs'
Naast de verhoogde bierprijs van de leverancier is drie euro volgens Bouter om meer redenen een eerlijke prijs: "De entree is gratis, er is een dj aanwezig, de wc moet betaald worden en dan moet het er ook allemaal nog een beetje leuk uit zien. Het is dus logisch dat er een eerlijke prijs wordt gevraagd voor onder anderen het bier."

Cafe Altstadt op Stratumseind hanteert tijdens carnaval de bierprijs die ze normaal ook hanteren. Deze is per januari verhoogd naar 2,70 euro. "We hebben heel lang gewacht met het verhogen van onze prijzen, maar op een gegeven moment konden we niet meer anders", vertelt Daphyd Sens, manager van de Altstadt. "Drie euro vind ik wel echt te veel geld. Ik zou dat alleen vragen als het echt niet anders zou kunnen." Volgens Sens ligt landelijk de gemiddelde prijs voor bier ook rond de 2,70.

De vraag is nu of bezoekers die prijs wel willen betalen. Het algehele verbod op glas en blik tijdens carnaval helpt volgens Bouter ook niet echt mee. "Bier uit een plastic bekertje ziet er beduidend minder chique uit dan uit in een glas." Toch maken beide horecaondernemers zich geen zorgen om hun klanten. "Ze kopen toch wel bier, of het nu veel of weinig kost", aldus Bouter. 
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen