Bierhal: "Pilsje kan niet voor minder dan €3,-"

De organisator van de Bierhal op het Stadhuisplein zegt niet minder dan drie euro te kunnen vragen voor een biertje tijdens de carnavalsdagen. De kosten van de opbouw zijn te groot.
De Bierhal wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. De feesttent van Eindhoven kreeg afgelopen week veel negatieve reacties op het besluit om drie euro te vragen voor een pilsje.

"We kunnen niet lager dan drie euro gaan zitten, begint organisator Arjan Bouter. ‘“Het opzetten van deze tent, het betalen van personeel, de programmering en het bier kosten gewoon heel veel geld." Volgens Bouter is het te riskant om 2,50 te vragen voor een biertje. "We kunnen niet lager zitten, want de kosten die gemaakt worden zijn gewoon heel hoog."
Carnavalsvierders
In de stad zijn er verschillende meningen. Mensen begrijpen aan de ene kant de prijzen van de Bierhal, maar ze vinden het ook een duur grapje. “Oef, dat is wel aan de prijs”, schrikt een van de ondervraagden. “Ik denk dat ik dan wel een stuk meer ga indrinken.” Een ander ziet het iets genuanceerder: "Ze moeten toch winst maken en ik denk dat wanneer ik dronken ben niet echt nauw kijk naar de prijs." 
Stratumseind
Café Altstadt en Café Spijker op Stratumseind zijn twee van de vele horecagelegenheden die onder de zogenaamde 'magische grens' van drie euro blijven. Café Altstadt geeft haar klanten zelfs korting, als ze muntjes kopen. "Normaal gesproken is een biertje bij ons 2,70 euro, maar als je muntjes koopt is het biertje 2,50 euro", begint eigenaar Luitzen Boonstra. Boonstra vindt dat hij zijn klanten wegjaagt als hij opeens meer gaat vragen. "Ik kan mijn trouwe klanten niet opeens in de kosten jagen, dan krijg ik ook een slechte reputatie."

Café Spijker laat weten samen met café Thomas een feesttent voor de deur te hebben. "Wij vragen net zoals de meeste cafés 2,80 euro per biertje, maar hebben ook een actie: elf bier voor 25 euro," vertelt eigenaar Paul van Boxtel.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen