Bibliotheek Eindhoven ingang Studio040

Bibliotheek Eindhoven cancelt alle activiteiten

Bibliotheek Eindhoven heeft besloten om alle activiteiten deze week af te blazen. Dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

“De verspreiding van het virus is iets dat we als samenleving gezamenlijk moeten vermijden”, zegt woordvoerder Cilia Groothuis. “Daarom hebben we besloten deze stap te zetten. Ook om ons personeel te beschermen.”

Daarbij krijgt de bibliotheek moeite met het invullen van de personele bezetting. “We zijn voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers, maar ook ons andere personeel blijft steeds meer thuis. Daardoor kunnen niet alle posten bezet worden. Ook die situatie draagt bij aan het besluit”, zegt Groothuis.

De bibliotheek heeft onder meer het Taalcafé en verschillende voorleesmiddagen voorlopig van het programma gehaald. Wie een kaartje gekocht heeft voor een van de activiteiten krijgt zijn geld terug.

Voor bezoekers blijft de bibliotheek wel open. Wel is er een minimale bezetting van het personeel en vraagt de bibliotheek nadrukkelijk aan mensen die last hebben van koorts, hoest of verkoudheid om thuis te blijven.

Laat je reactie achter