Bezoekers Bethanië: 'Ik ben blij dat mijn oma weer bezoek mag krijgen'

Familieleden van de bewoners van Savant Hof van Bethanië zijn blij dat ze weer op bezoek mogen komen.
Het Mierlose woonzorgcentrum Savant Hof van Bethanië doet mee aan een proef om de bezoekregeling voor ouderen te versoepelen. Sinds de coronacrisis mogen de bewoners van het zorgcentrum geen bezoek ontvangen voor de veiligheid.

Strikte voorwaarden
Aan de proef zijn strikte voorwaarden verbonden. Zo is er één vaste bezoeker per bewoner toegestaan, die vaste bezoeker moet een direct familielid zijn, de partner of kinderen. Ook zijn er vaste bezoekmomenten (elke bezoeker krijgt één bezoekuur). Verder wordt de temperatuur van de bezoeker gecontroleerd en wordt aan bezoekers gevraagd hygiënemaatregelen na te leven. Bezoekers mogen geen gezondheidsklachten hebben en moeten anderhalve meter afstand houden tot anderen.

Blije bezoekers
"Ik kom nu alleen een bloemetje afgeven voor mijn oma", vertelt een van de bezoekers. "Normaal kom ik bijna elke week, dat kan nu niet natuurlijk. Binnen de familie moeten we nog even afstemmen wie van ons op bezoek mag komen. Ik was in de buurt dus vandaar dit bloemetje. Het is jammer dat maar één persoon mag een inwoner mag bezoeken, maar ik ben blij dat mijn oma nu überhaupt bezoek mag hebben."

Later komt er nog een man op leeftijd binnen. "Ik heb mijn vrouw nu twee maanden niet gezien. Ja, via het balkon, maar maar nu kunnen we weer dichterbij komen. Ik heb mijn vrouw gebeld om te vertellen dat ik vandaag langskom. Zij was dolgelukkig en ik trouwens ook. Vrijdag ben ik jarig en dan mag ik weer langskomen!"
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen