Studio040

Bewoners Oud-Woensel zijn verslavingshostel spuugzat

Bewoners van de wijk Hemelrijken zijn het hostel van Novadic-Kentron voor chronisch verslaafden in hun wijk, spuugzat. Dat laat een groep bewoners weten in een brandbrief. De bewoners eisen de sluiting van het hostel.

Volgens de ondertekenaars van de brief, zijn er sinds de vestiging van de verslaafden opvang duizenden meldingen van overlast gedaan, zonder dat daarmee de situatie verbeterd is. En die situatie is niet best volgens de buurtbewoners. Er zou drugs gedeald en gebruikt worden op klaarlichte dag, voor de neus van gezinnen. Daarnaast zouden er spullen worden gestolen en zouden verslaafden regelmatig hun behoeften doen op de stoep.

Ook na een wijkschouw, waar een grote groep professionals aan deelnam, en waar de problemen werden aangekaart, veranderde er niks. “Het gaat niet meer, we worden overspoeld door overlast. Door de drie opvanglocaties in de wijk (en twee vlak buiten de wijkgrenzen), criminaliteit op de Kruisstraat, drugsdealers, verkeersoverlast, prostitutie, overvallen, diefstal, dronkenlappen. De wijkagent spreekt uit dat hij ‘in het ergste gebied in heel Zuidoost-Brabant werkt’”, schrijven de buurtbewoners.

Geen verantwoordelijkheid
“Novadic-Kentron heeft in 10 jaar bewezen dat ze niet handelen, niet zorgdragen voor hun bewoners en ze hen niet beschermen tegen zichzelf. Elf jaar lang heeft Novadic-Kentron de kans gehad om haar verantwoordelijkheid te nemen voor haar bewoners en haar rol in de wijk. De buurt is er niet op vooruit gegaan, zoals beloofd in 2010, maar zeer ernstig beschadigd”, laten de omwonenden weten.

“De buurt is er klaar mee”, besluiten de wijkbewoners. “Het hostel van Novadic aan de Boschdijk moet sluiten en wel zo snel mogelijk.”

Novadic-Kentron komt donderdag met een reactie op de brandbrief.

Laat je reactie achter