Studio040

Bewoners maken rondweg groener met honderden bomen

De rondweg van Eindhoven krijgt de komende tijd een groenere uitstraling. Bewoners die aan de ring wonen, planten een lindeboom. Het is onderdeel van een project van ontwerpbureau Atelier NL.

Woensdag werd een eerste boom geplant aan de Boutenslaan. “Het project is ontstaan samen met de gemeente. Bewoners kunnen zich bij ons melden, om gratis een boom te planten”, aldus Lonny van Ryswyck van het Eindhovense Atelier NL.

Verbinding
Aanleiding voor het bomenproject is het 100-jarig jubileumjaar van Eindhoven. Er worden dus zeker 100 bomen geplaatst, maar in feite liggen er 200 op voorraad. Met de bomen willen de initiatiefnemers ‘een nieuwe verbondenheid creëren tussen bewoners en bomen’. Ook moet het extra groen de stadsdelen nog beter verbinden. Er is gekozen voor lindebomen omdat deze lang mee gaan en zorgen voor verkoeling in de warme zomers.

Audiotour
Ook bomenexpert Tom van Duuren is bij het project betrokken. Samen met Atelier NL is hij aan de slag gegaan met een audiotour voor de stad. Hij geeft tekst en uitleg tijdens een wandeling langs markante en oudere bomen, bomen die vaak de leeftijd van honderd jaar aantikken. “De bomen van honderd jaar en ouder zijn verweven met de Eindhovenaren en hun stad”, aldus Van Duuren.

Tot 5 maart kunnen bewoners zich aanmelden om een boom te planten.

Studio040

Laat je reactie achter