Studio040 / Stella van der Burg

Bewoners in actie tegen vertrek Aldi

Bewoners zijn in actie gekomen tegen het vertrek van de Aldi in de wijk Braakhuizen-Zuid in Geldrop.

De Aldi aan het St. Jozefplein gaat eventueel de deuren sluiten. De winkel heeft plannen voor een verhuizing, omdat de keten de supermarkt op die plek te klein vindt. Verder vindt Aldi dat er te weinig parkeerplekken zijn en dat de winkel slecht bereikbaar is.

Buurtbewoners zijn voor behoud van de super. 'Ik woon in de straat hiernaast', vertelt een buurtbewoonster met een volle boodschappenmand in haar hand. 'Het is voor mij gewoon heel makkelijk om hier mijn boodschappen te doen. Als ze de Aldi weghalen komt er weer leegstand net zoals in andere delen van het dorp.'

Handtekeningenactie
Een aantal bewoners heeft een handtekeningenactie opgezet om de supermarkt te houden. Met deze actie zijn er inmiddels meer dan 1000 handtekeningen opgehaald. Peter van Stiphout, initiatiefnemer van handtekeningenactie zegt dat de supermarkt belangrijk is voor de buurt. 'Vooral voor de ouderen is deze Aldi van belang', vertelt hij. 'Voor hen is dit de enige winkel in de buurt waar ze te voet of met de fiets naar toe kunnen.'

De handtekeningen worden maandag aangeboden aan de aan de gemeenteraad. De gemeente zegt weinig te kunnen doen aan het vertrek van de Aldi. Een woordvoerder laat weten dat dit vooral de keus van de supermarkt is. Wel is de gemeente bereid om met Aldi om tafel te gaan om te kijken of er iets aan de bereikbaarheid en parkeergelegenheid kan worden gedaan.

Uiteindelijk ligt de bal bij de Aldi zelf.

• gemeente Geldrop-Mierlo

De gemeente Geldrop-Mierlo geeft aan graag in gesprek met de supermarkt te gaan. 'Uiteindelijk ligt de bal bij de Aldi zelf. Zij neemt de uiteindelijke beslissing.' Peter en de andere bewoners hopen dat de handtekeningenactie een uitkomst gaat bieden en dat 'hun' Aldi in de wijk blijft.

Laat je reactie achter