Larissa Gomes Meyer - Studio040

Bewoners van Burgemeester Uijenstraat Waalre zijn sluipverkeer spuugzat

Bewoners van de Burgemeester Uijenstraat zijn het spuugzat. In april begonnen de werkzaamheden aan de Traverse Zuid, de drukke weg die van Eindhoven naar Valkenswaard gaat. Alle auto’s die gebruik maakten van die weg, gaan nu door de Burgemeester Uijenstraat en dat zorgt voor overlast.

Volgens een bewoner reden er eerst zeshonderd auto’s per dag door de wijk. Nu staat de teller op vierduizend. De werkzaamheden duren nog ongeveer twee maanden. Ondanks dat het einde in zicht is, willen omwonenden dat de gemeente er toch nog wat aan doet. "De drukte zorgt voor onveilige situaties. Het is tijdelijk, maar in de korte periode kan er nog een hoop gebeuren. We hebben hier al een aanrijding gehad", vertelt een bewoner.

Omwonenden hebben het probleem meerdere malen bij de gemeente aangekaart, maar voelen zich niet gehoord. "Verschillende mensen van de straat hebben een brief gestuurd, maar het enige wat je terugkrijgt is een standaard brief met dat ze niet meer kunnen doen", aldus een omwonende. 

De gemeente zegt het probleem wel te herkennen. "We begrijpen de zorgen van de bewoners. We constateren dat ondanks de vele bewegwijzering, het plaatsen van grote betonblokken, aanbrengen van snelheidsmeters en spandoeken de verkeersdrukte blijft", vertelt de gemeente, "De afsluiting van de Burgemeester Uijenstraat voor verkeer vanuit Valkenswaard gebeurt in november. We vragen bewoners om nog even geduld te hebben en houden de situatie tussentijds in de gaten."

Laat je reactie achter