advertentie Banner Siteli

SQ Vision - Sem van Rijssel

Bewoner (81) Grote Beek gewurgd met nylondraad, intern onderzoek gestart

De 81-jarige patiënt die maandag om het leven is gebracht op De Grote Beek in Eindhoven, blijkt door een 55-jarige medebewoner te zijn gewurgd met een nylondraad. Naar aanleiding van de moord wordt door de GGzE een intern onderzoek gestart om te kijken of de instelling fouten heeft gemaakt.

Dat meldt het ED.

Het slachtoffer werd in de ochtend in de gezamenlijke ruimte van de GGzE om het leven gebracht met een nylondraad die wordt gebruikt om schilderijen op te hangen. Na de moord waarschuwde de dader het personeel en heeft zijn daad bekend. Omdat het incident zo vroeg in de ochtend plaatsvond, rond 06:00 uur, was er alleen nachtzorg aanwezig op De Grote Beek en geen personeel op het plaats delict. 

In plaats daarvan kunnen bewoners tijdens nachtzorg contact opnemen met de centrale die dan een medewerker stuurt. Ook is er videobewaking, maar niet op de plaats waar de moord heeft plaatsgevonden. Op de bewuste afdeling wonen voornamelijk cliënten van 60 jaar en ouder met problemen zoals autisme, verslavingen en psychoses. Ook wonen er jongere bewoners die bijvoorbeeld dementie hebben. Deze cliënten worden niet als gevaarlijk beschouwd. 

Intern onderzoek
Door de GGzE wordt een intern onderzoek gestart om te kijken of de instelling fouten heeft gemaakt. Dat onderzoek wordt gecontroleerd door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. 

Laat je reactie achter