advertentie Banner Profile Mekkes

Ikea

Betere bereikbaarheid Ekkersrijt door nieuwe bushalte

Naast de nieuwe dienstregeling komt er in december ook een nieuwe HOV-bushalte bij Meubelboulevard bij IKEA. De bestaande halte Meubelplein komt te vervallen.

De gemeente heeft als doel om de bereikbaarheid van Ekkersrijt, de Meubelboulevard in het bijzonder, optimaal te maken het vervoer. In december begint de bouw van de nieuwe HOV-bushalte. Deze moet op 15 december klaar zijn. 

"We verwachten dat het verplaatsen van de halte Meubelplein naar deze nieuwe locatie aan de hoofdweg op de Meubelboulevard tot meer dagelijkse gebruikers van het openbaar vervoer leidt", zegt wethouder Boersma. "Personeel van omliggende bedrijven wordt met het aanbod van deze halte geprikkeld om bij woon-werk verkeer vaker de bus te nemen en zo hun dagelijkse verplaatsingsgedrag te verduurzamen."

Omleidingen
Vanwege de aanleg van de bushalte is de Meubelboulevard op donderdag 12 en vrijdag 13 december deels afgesloten. Het verkeer naar parkeerterreinen wordt omgeleid met borden.


Overstappen
De bussen van de lijnen 406, 21 en 22 stoppen bij deze eindhalte in een haltekom naast de rijbaan. Overstappen is hierdoor makkelijker. De haltekom biedt namelijk ruimte voor twee bussen. Ook in de nieuwe dienstregeling die in december begint rijdt de bus vóór en na de openingstijden van de winkels.
Laat je reactie achter