Fontys

Bestuursvoorzitter Fontys Nienke Meijer vertrekt

Voorzitter van het College van Bestuur van Fontys, Nienke Meijer, legt aan het eind van dit jaar haar functie neer.

Ze gaat zich inzetten voor sociale cohesie en bevorderen van digitale en technische vaardigheden. Dit doet zij onder andere als adviseur voor AWTI en Stichting Volkskrant. De adviezen gaan onder meer over technologische en persoonlijke ontwikkeling voor jongeren en volwassenen. Ook gaat Meijer zich focussen op een aantal initiatieven op dit terrein.

‘Meer dan tien jaar heb ik met ongelooflijk veel plezier voor Fontys gewerkt. In deze jaren heb ik met veel inspiratie samengewerkt met medewerkers, studenten, collega-bestuurders en externe relaties, zowel uit de regio als op nationaal niveau. Ik weet nu al dat ik dit werk en iedereen die daarbij betrokken is, ontzettend ga missen. Voor mij is het nu echter tijd voor een volgende stap', aldus Meijer.

Nienke Meijer was jarenlang het boegbeeld van Fontys. In 2014 werd ze verkozen tot ‘Topvrouw van het Jaar’. De jury was overtuigd door ‘haar drive en overtuigende, verbindende en inspirerende leiderschapsstijl’. Volgens Fontys heeft Meijer gezorgd dat de hbo-instelling veranderde van een brede kwaliteitshogeschool naar een toonaangevend, innovatief kennisinstituut in Zuid-Nederland. 

De komende tijd zoekt de Raad van Toezicht een opvolger voor Meijer.

Laat je reactie achter