Instagram

Bekende gevluchte taekwondoka uit Iran traint in Eindhoven

De gevluchte Iraanse taekwondoka Kimia Alizadeh traint in Eindhoven. Ze won als enige Iraanse vrouw een medaille bij de Olympische Spelen.

De Eindhovense coach Mimoun El Boujjoufi bevestigt tegenover Studio040 dat ze inmiddels een kleine maand meetraint met een groep bij Taekwondo Eindhoven. Eerder liet de bekende sportster weten dat ze gevlucht is, omdat ze de onderdrukking van vrouwen en de hypocrisie in haar thuisland zat is.

“Ze is op vakantie in Europa, ook in Nederland. Ze wil niet meer terugkeren naar Iran. Hier is ze welkom. Ze wordt betrokken bij de club. Ze zit in een lastige positie, met de laatste ontwikkelingen in haar thuisland. Het is een beladen situatie voor haar”, zegt El Boujjoufi. Het is nog niet duidelijk of ze asiel aanvraagt. “Ze weet nog niet wat ze nu gaat doen.”

Alizadeh was zondag op de TU in Eindhoven, bij een herdenking voor de slachtoffers van het in Iran neergeschoten passagiersvliegtuig. De Iraanse defensie had het toestel per ongeluk neergehaald met een raket, in een periode van opgelopen spanningen tussen het land met de Verenigde Staten. Alle inzittenden, onder wie veel Iraniërs en Canadezen, kwamen om het leven.

Laat je reactie achter