advertentie Banner Siteli

Studio040

Bedrijven helpen bij opvang Eindhovense daklozen

In het Eindhovense Van der Valk-hotel is donderdagavond een groot diner om geld in te zamelen voor daklozen in de stad. Diverse regionale bedrijven doen mee aan het initiatief van daklozenorganisatie Springplank040.

"Het doel is uiteindelijk om contacten te leggen en uiteindelijk daklozen beter te kunnen helpen", aldus Thijs Eradus van Springplank. De organisatie begeleidt daklozen naar werk.

Bedrijven doneren geld tijdens het diner. Het opgehaalde budget gaat naar een opvanglocatie en hulpverlening. "De nachtopvang voor daklozen is vaak een donkere, wazige en schuchtere plek. Wij willen een nieuwe opvanglocatie opzetten met een hele andere dimensie", aldus Eradus. Daarnaast gaat een deel van het geld naar de schuldenproblematiek van de daklozen. Doel is om de daklozen weer financieel lucht te geven. Ook wil Springplank met de extra euro's bedrijven meer betrekken met bij de opvang van deze kwetsbare groep.

Donderdagavond kunnen bedrijfsmedewerkers voor 80 euro per persoon aanschuiven bij het diner. "Hiermee worden ze 'Vrienden van Springplank'. En kunnen ze meedoen aan veilingen, die allemaal ten goede komen aan de daklozen", aldus Eradus.

Laat je reactie achter