Studio040

Beademingsapparatuur Philips streng beveiligd

Het gaat niet zomaar om een levering. De beademingsapparatuur die Philips aan Nederland levert, gebeurt onder strenge bewaking.

Volgens het Eindhovense bedrijf zijn de eerste honderd beademingsapparaten inmiddels in Nederland vanuit de Verenigde Staten. De overige negenhonderd apparaten worden de komende weken in Nederland bezorgd.

Bij de transport van de medische apparatuur gaat het Eindhovense bedrijf niet over één nacht ijs. “Het gaat over schaarse medische goederen. Die worden per beveiligde transport geleverd. Wanneer die batch precies geleverd wordt communiceren we daarom niet naar buiten toe, om ervoor te zorgen dat de lading veilig aankomt.”

Op het moment produceert Philips duizend beademingsapparaten per week. “Dat is al twee keer zoveel als dat we eerst deden, toen lag de productiecapaciteit op de vijfhonderd machines. Uiteindelijk willen we opschalen naar de vierduizend machines per week.”

Distributie
De vraag naar de apparatuur is groot. Daarom moet Philips zelf uitmaken naar welke landen ze de beademingsapparatuur verstuurt. “We kijken naar waar de vraag het grootst is, en waar de urgentie het hoogst is. Dat doen we aan de hand van de beschikbare data. Maar het liefst zouden we zien dat een organisatie als de WGO (Wereldgezondheidsorganisatie, red.) de taak van distributie op zich zou nemen. Helaas gebeurt dat niet dus moet de industrie de overweging maken”, zegt de  woordvoerder van het bedrijf.

Laat je reactie achter