advertentie Banner Siteli

Studio040

Basisschoolleraren helpen ouderen tijdens staking

Een aantal leraren van bassischool de Floralaan staken vandaag niet met spandoeken en protestmarsen. Zij helpen in een andere sector, de zorg.

In Vitalis Wissehaege vindt vandaag een spelletjesdag plaats. Zodra iedereen is geïnstalleerd kan de dag beginnen. In verschillende groepjes worden spelletjes gespeeld zoals Ganzenbord en Mens-Erger-Je-Niet.

Staking
De leraren staken vanwege de hoge werkdruk, de lage lonen en het lerarentekort. Winnie van Baren van basisschool de Floralaan geeft aan dat ze ondanks het vrijgekomen bedrag van 460 miljoen door gaan met staken. ''Er moet structureel meer geld komen", vindt ze. "De groepen worden steeds groter en daardoor is het moeilijk om kinderen individuele zorg te bieden. We hebben meer leraren nodig.''

Studio040

Elkaar helpen
De leekrachten willen een handje helpen in de zorg omdat dit ook een sector is die met grote tekorten kampt. Annabel van Loon van Vitalis Wissenhaege is daar erg blij mee: ''Ik denk dat het heel belangrijk is dat we elkaar een handje helpen. Het is erg fijn dat ze komen om spelletjes te spelen. Het is een mooi initiatief.''

Volgens Winnie van Baren en Annabel van Loon was het een erg gezellige middag. Van Baren: ''Het is erg leuk dat de ouderen allemaal meedoen. Het is echt gezellig.'' De andere leraren van basisschool de Floralaan zijn naar de Effenaar gegaan voor het lerarenprotest.

Laat je reactie achter