Basisscholen in de regio laten leerlingen thuis door coronavirus

Door ziekte van basisschoolleraren zijn verschillende scholen in de regio genoodzaakt om leerlingen thuis te laten op maandag.
Basisschool de Bijenkorf in Eindhoven moet maandag 6 van de 14 groepen thuislaten. Kindcentrum De Boog laat de groepen 3A en 3B thuis door een tekort aan leerkrachten.  Bij basisschool De Vuurvlinder blijven 6 van de 20 groepen thuis, dat meldt Omroep Brabant.

Salto-Eindhoven laat weten de scholen open te laten. "Als collega’s, die verkouden zijn of koorts hebben, besluiten om volgens de richtlijnen van het RIVM thuis te blijven, is het de vraag of we hiervoor voldoende invallers vinden", laat de school op hun website weten. "De kans is daarom aanwezig dat groepen naar huis worden gestuurd of worden samengevoegd. Het samenvoegen van groepen proberen wij tot een minimum te beperken. Bij de afweging of we groepen samenvoegen, houden we er rekening mee dat kinderen niet te dicht bij elkaar zitten om eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan."

Nuenen
Bij basisschool Crijnsschool in Nuenen vallen elf leerkrachten uit. Toch gaan alle lessen van maandag door. Over de rest van de week is nog onduidelijk. "Mochten er morgen kinderen op school zijn waarbij wij de klachten toch zien, dan zullen we naar huis bellen om ze op te halen", laat de school weten. 

Advies RIVM
De docenten blijven thuis op advies van het RIVM.  Hoe de rest van de week eruit gaat zien, is nog onbekend. Leerlingen kunnen eventueel vanuit thuis werken aan school. Ook vragen de scholen om leerlingen met verkoudheid, hoesten en/of koorts thuis te laten. Als de klachten na 24 uur weg zijn, kan de leerling weer naar school komen.
advertentie Banner Baskuul Accountants

Lees ook deze artikelen