Studio040

Basisscholen weer open: ‘Fijn, maar het kan zo weer omslaan’

De leerlingen van De Wilakkers in Eindhoven zijn blij dat ze weer naar school kunnen. De directeur ziet blije gezichten, maar is ook bezorgd. “Het is onzeker. Het kan het zo weer zijn dat we de deuren moeten sluiten.”

Maandagochtend mochten de basisscholen weer open, na een sluiting van bijna zes weken vanwege alle coronamaatregelen. “Corona is stom. Dit moet snel voorbij zijn. Nu kunnen we op het schoolplein eindelijk weer met vriendjes spelen”, zegt een van de kinderen bij De Wilakkers. Ook een ouder is blij: “Het was heel erg druk thuis de afgelopen weken”.

Voorzorgsmaatregelen
De Wilakkers heeft, net als andere basisscholen, veel voorzorgsmaatregelen getroffen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Zo zijn er diverse ingangen naar de school en dragen leerkrachten en leerlingen van de bovenbouw buiten de klas een mondkapje. Verder moeten docenten afstand van elkaar houden en zijn pauzes verdeeld.

Onzeker
“We zetten de schouders er weer onder. Maar het blijft onzeker, met de Britse coronavariant. Het kan zomaar zijn dat we weer dicht moeten. Het blijft schakelen in deze lastige tijd”, zegt directeur Alexander Fransen.

De leerlingen hebben na deze week een korte vakantie. De middelbare scholen mogen de deuren nog niet openen.

Laat je reactie achter