advertentie Banner Profile Mekkes

Avondvierdaagse Nuenen 2016 Studio040 / Michiel Bosgra

Avondvierdaagsen in regio houden hart vast voor noodweer

De organisaties van de avondvierdaagse van zowel Nuenen als Geldrop houden de weersvoorspellingen dinsdag nauwlettend in de gaten.

's Avonds is onweer voorspeld en het KNMI heeft code geel afgegeven voor heel het land. Het kan mogelijk hard gaan waaien en regenen en dat kan ertoe leiden dat een loopavond tijdens de vierdaagse in het water valt.

De organisatie van het wandelevenement in Geldrop schrijft op haar website dat lopers via de Facebook-pagina op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken. 'Wij als bestuur van de avondvierdaagse zitten erbovenop en zullen het weer goed in de gaten houden.' Als er niet gestart wordt, staat dat volgens de organisatie tijdig online.

De avondvierdaagselopers in Nuenen worden via de site van de plaatselijke wandelvereniging op de hoogte gehouden van eventuele afgelastingen. De Nuenense basisschool De Wentelwiek, waarvan een grote groep leerlingen meeloopt, volgt het advies van de organisatie op. 'Tenzij het doorgaat en we het zelf te riskant vinden om mee te lopen. Dan beslissen we voor onze school om niet te starten', vertelt een woordvoerder.

Laat je reactie achter