SQ Vision / Sem van Rijssel

Automobilist onder invloed betrokken bij ernstig ongeval in Nuenen

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Smits van Oyenlaan in Nuenen. Het slachtoffer reed met zijn auto uit een zijstraat en werd geschept door een andere automobilist, die onder invloed bleek te zijn.

Het slachtoffer kwam uit de Langlaar, een kleine landelijke zijstraat, en probeerde de weg over te steken. Daarbij werd hij geraakt door een auto die over Smits van Oyenlaan reed, waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Na de klap was het slachtoffer niet meer aanspreekbaar. 

Meerdere ambulances en een Mobiel Medisch Team werden opgeroepen. Ook werd een huisarts met spoed ingezet, omdat de dichtstbijzijnde ambulance in Boxtel zat, zo'n twintig minuten rijden. Door de brandweer werd de man uit zijn voertuig gehaald. Zijn hondje rende in paniek weg, maar werd al snel teruggevonden bij de woning van de man. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. 

De bestuurder van de andere auto maakte een verwarde indruk, dus werden meerdere drugstesten afgenomen. Daaruit bleek dat hij onder invloed was, aldus een Officier van Dienst Politie. Wat de man precies had genomen of gedronken, is onduidelijk. Na een controle in een ambulance is hij aangehouden door de politie. 

Vanwege het politieonderzoek werd de weg tussen Nuenen en Lieshout in beiden richtingen afgesloten voor al het verkeer.

Laat je reactie achter