Gemeente Eindhoven

Ook westelijke binnenring autoluwer en groener na opknapbeurt

Na de Vestdijk, gaat begin volgend jaar ook het westelijke deel van de Eindhovense binnenring (Emmasingel, Keizersgracht, Wal) op de schop. De automobilist levert ruimte in. Voor groen komt juist meer ruimte.

De opknapbeurt moet dit deel van de ring zowel veiliger, autoluwer als groener maken. Meest in het oog springt daarbij de Emmasingel die in rijbanen teruggeschroefd wordt van twee stroken naar één rijbaan; net als nu in noord-zuidelijke richting. De ruimte die daarmee vrijkomt wordt gevuld met een extra vergroende middenberm. De maximumsnelheid voor het hele tracé Emmasingel-Wal gaat omlaag naar 30 km per uur. 

Verder worden de oversteekplaatsen aangepakt en verbeterd. De facelift stopt vooralsnog bij het Stadhuisplein, omdat die zone later op de schop gaat. Voor het werk wordt in totaal één miljoen euro uitgetrokken. 

Hoe lang de binnenring op de werklocaties onbereikbaar is, is nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval zal de kruising Mathildelaan/Emmasingel enkele weken niet te gebruiken zijn. Voor de rest van het stuk gaat het om 'periodes waarin deze passages deels beperkt bereikbaar zijn', zo laat de gemeente weten. 

In principe starten de werkzaamheden komend voorjaar, al is die start nog wel afhankelijk van die andere opknapbeurt: die van de Grote Berg. Pas als die is afgerond, kan het werk op de binnenring beginnen.

Laat je reactie achter