SQ Vision / Sem van Rijssel

Auto slaat over de kop op A2 bij Eindhoven, ambulance zit vast

Een auto is in de nacht van zaterdag op zondag over de kop geslagen op de A2 bij Eindhoven na een botsing met een ander voertuig. Vermoedelijk speelde de gladheid een rol bij het ongeluk.

Een van de betrokken voertuigen zou zijn geslipt en vervolgens de vangrails en een medeweggebruiker hebben geraakt. Daarbij is een van de auto's over de kop geslagen en op zijn dak tot stilstand zijn gekomen op de linkerbaan. 

De rijbaan werd afgezet en de brandweer werd opgeroepen om het slachtoffer te bevrijden. Een ambulance die onderweg was naar het ongeluk kwam zelf even vast te zitten in de besneeuwde berm naast de A2.

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Matrixborden
Vanwege het ongeval werd het verkeer over de vluchtstrook langs het ongeluk geleid. Daarnaast stond op de matrixborden aangegeven dat er slechts 50 km/h gereden mocht worden, maar dat weerhield sommige automobilisten er niet van het gaspedaal in te drukken ondanks de besneeuwde en gladde vluchtstrook. Agenten moesten daarom meerdere bestuurders aanwijzingen geven om hun snelheid te verminderen.

Laat je reactie achter