Augustijnen verrukt over nieuw kunstwerk Maarten Baas

Een nieuw kunstwerk van Eindhovense designer Maarten Baas is vrijdag officieel onthuld bij de Paterskerk. Opdrachtgever voor het werk is DELA.

"Ik kreeg de opdracht om een groot werk te maken voor de kerk hier. De DELA gaat natuurlijk opver leven en dood. En ik wilde iets maken waarmee je een ode brengt aan het hele normale in het leven. Vandaar dat ik zo'n tafel met wat stoelen er omheen heb laten verrrijzen."

Het kunstwerk maakt deel uit van een hele collectie kunst die te zien is in het pand van Dela. Met moderne kunst wil de onderneming het cultureel erfgoed van de Augustijnen in Eindhoven versterken. Directeur Edzo Doeve: "Kijk dan heb je daar de Paterskerk, een kerk die voor alle Eindhovenaren belangrijk is. En dan staat daar zo'n modern werk naast. Dat práát met elkaar! Op die manier kun je zo'n historische plek nog benadrukken en versterken."
Ook de Augustijjnen die tot een paar jaar geleden nog op deze plek woonden zijn blij met het kunstwerk. Augustijn Louis Mulder: "Het is geweldig, indrukwekkend. Vooral deze uitbeelding, en dan met de titel 'iets hogers'." Hij wordt aangevuld door mede-Augustijn Pierre Stikkelbroeck: "Ja, we herkennen onze geest erin terug". En daarmee is de missie van het kunstwerk 'iets hoger' in ieder geval gedeeltelijk geslaagd.

Laat je reactie achter