advertentie Banner Siteli

ASML

ASML-topman voorzitter Raad van Toezicht TU/e

CEO van ASML, Peter Wennink, wordt voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van de Technische Universiteit Eindhoven.

De universiteit laat weten dat daarnaast ook Louise Gunning, momenteel voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol, lid wordt van de RvT van de universiteit. 

Wennink was eerder al lid van de Raad van Toezicht. Als voorzitter volgt hij Baptiest Coopmans op. Coopmans was acht jaar lang voorzitter van de RvT van de TU/e. Omdat zijn tweede termijn afloopt en een derde niet aan de orde is, moest de universiteit op zoek naar iemand anders voor de functie. 

Bijzondere band Brainport
Robert-Jan Smits, voorzitter van het College van Bestuur van de TU/e laat weten blij te zijn met de aanstelling. “Peter Wennink is, met zijn veeljarige ervaring als CEO van ASML met zijn sleutelrol in de wereldwijde chipsindustrie, van zeldzame bestuurlijke klasse. Zijn inzet en betrokkenheid bij de TU/e onderstrepen de bijzondere banden tussen de universiteit en de industrie in Brainport.”

De Raad van Toezicht ziet toe hoe dat de universiteit bestuurd wordt. De leden van de RvT worden benoemd door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De RvT benoemt vervolgens het College van Bestuur.

Laat je reactie achter