ASML

ASML boekt weer mooie winst na coronadip

ASML heeft de afgelopen maanden weer een behoorlijke omzet en winst kunnen boeken, na een korte coronadip.

Het afgelopen kwartaal bedroeg de omzet 3,3 miljard euro. Dat is een derde meer dan in de eerste drie maanden van dit jaar. De winst verdubbelde bijna, naar 750 miljoen euro.

In het eerste kwartaal had de Veldhovense chipmachinefabrikant last van de coronacrisis. Die lastige periode is nu voorbij. De productie is zo goed als weer op het oude niveau, en de vraag naar geheugenchips groeit. De internationale interesse in de EUV-machines van ASML blijft groot. Dat zijn zeer geavanceerde apparaten, waarmee hele kleine en slimme chips kunnen worden gemaakt. Chips die onder meer worden gebruikt in smartphones of navigatiesystemen. 

Topman Peter Wennink is daarom tevreden. "We zijn redelijk door de crisis gekomen. We hebben de inkoop van onze producten kunnen doen. We hebben de machines kunnen maken en onze klanten bediend."

Wennink verwacht dit jaar verdere groei. Het bedrijf profiteert onder meer van het feit dat meer mensen thuiswerken. Alle seinen staan voor de rest van het jaar op groen. "We verwachten meer winst en meer verkopen, en dat in een coronajaar." 

Laat je reactie achter