Gemeente Eindhoven

Arnold Raaijmakers verkozen tot beste raadslid Eindhoven

Arnold Raaijmakers is donderdagavond verkozen tot 'Raadslid van het Jaar' in Eindhoven.

Tijdens een bijeenkomst in de bibliotheek in de Witte Dame kreeg de PvdA-politicus de trofee overhandigd. Een vakjury met onder andere journalisten en oud-raadsleden had ook SP'er Jannie Visscher en D66-fractievoorzitter Robin Verleisdonk genomineerd.

Raaijmakers zit al meer dan tien jaar in de gemeenteraad. Hij mengt zich nadrukkelijk in het debat, ook het afgelopen jaar. Hij beet zich vast in dossiers als Eindhoven Airport en de financiële problemen bij het Muziekgebouw. Op het stadhuis wordt hij gewaardeerd om zijn scherpte, dossierkennis, betrokkenheid en gedrevenheid.

Eva de Bruijn werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Het GroenLinks-raadslid liet vooral van zich horen in de discussie over woningnood onder studenten en woonoverlast. Ook het publiek mocht stemmen. De publieksprijs ging naar Remco van Dooren van het CDA, oud-voorzitter van de dorpsraad in Acht en sinds 2018 lid van de Eindhovense volksvertegenwoordiging. Van Dooren won de race van twee andere kanshebbers: LPF-raadslid Tjerk Langman en Adem Topdag van DENK.

Raaijmakers volgt Henk Jager op, die vorig jaar werd verkozen tot Raadslid van het Jaar.

Laat je reactie achter