Gemeente Eindhoven

Area51 straks internationaal centrum van Urban Culture

Als over negen maanden de verbouwing van Area51 klaar is, is er een compleet park gerealiseerd waar Urban Sport en Cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De grootscheepse renovatie is mogelijk dankzij een financiële injectie van vier miljoen euro vanuit de Regio Brainportdeal. In totaal heeft Brainport 370 miljoen euro gekregen om de economische kracht in de regio te versterken.

Area51 gebruikt het geld voor een upgrade van de hal om er zo voor te zorgen dat de leidende rol die Eindhoven heeft op het gebied van Urban Culture, zowel nationaal als internationaal, ook vast te houden. In de hal op Strijp-S kunnen straks zowel de breedtesporters als topsporters terecht.  Door te voldoen aan de eisen kunnen bijvoorbeeld ook het EK, WK of kwalificatiewedstrijden voor de Olympische spelen worden georganiseerd. Dat moet meer bezoekers naar Eindhoven trekken en zo bijdragen aan de economische groei van Brainport.  

Alle ruimtes benut
Waar tot voor kort vooral de skatevloer werd gebruikt, worden nu alle ruimtes benut, vertelt Pim van den Bos, de 31-jarige directeur van Area51. 'De zijruimtes worden straks gebruikt voor bijvoorbeeld workshops en kinderfeestjes en ook de enorme kelder gaat een bestemming krijgen. En verder wordt plaats ingeruimd voor urban art en muziek. Het moet een Urban totaal concept worden'.

Alle gebruikers van Area51 en daarbuiten hebben mee mogen denken  over de invulling van de hal. Op social media en in de ideeënbus konden mensen hun wensen kenbaar maken.  Verder was er ondersteuning van organisaties als de gemeente Eindhoven en verhuurder Trudo.

Terwijl de sloop maandag al van start ging,  waren dinsdag de allerlaatste workshops BMX en Skaten in de hal. In de komende periodes worden de workshops op scholen gegeven en op buitenlocaties in Meerhoven en Gestel. Eind van het jaar zou het nieuwe Urban Park klaar moeten zijn.

Laat je reactie achter