Zendmast voor mobiele telefonie in brand gestoken Sem van Rijssel | SQ Vision

Anti-5G-activist: 'Coronavirus heeft niks met straling te maken'

Verschillende anti-5G-organisaties scharen zich niet achter de bewering dat het coronavirus veroorzaakt wordt door straling. Ook doet men openlijk afstand van de brandstichtingen bij zendmasten voor mobiele telefonie.

De afgelopen periode zijn in het hele land zijn verschillende zendmasten in brand gestoken, zo ook in Nuenen.
 
Er is een vermoeden dat anti-5G activisten de branden hebben aangestoken. De protesten tegen het nieuwe 5G-netwerk laaiden op door beweringen dat het corona-virus helemaal niet zou bestaan. Maar dat 5G de boosdoener is.

"Die geruchten komen voort uit pure onkunde van de mens", aldus anti-straling activist Leendert Vriens. "Ze hebben wat gehoord en verzinnen er wat bij. Van wat we nu weten komt het virus uit China. Het wordt overgedragen van mens op mens via druppels. Misschien zijn dieren ook vatbaar. Een virus kan niet overleven zonder host."
 
Vriens is een natuurkundige, die dertig jaar bij het NatLab van Philips heeft gewerkt. Hoewel hij het onzin noemt dat het virus iets te maken heeft met straling, ziet hij wel een indirect verband. Volgens hem wordt het menselijke afweersysteem verzwakt door radiostraling. "En met een verzwakt lichaam kan een virus gemakkelijker binnendringen en flink te keer gaan."
 
Andere deskundigen zeggen dat zulke schade onwaarschijnlijk is. De wereldwijde onderzoeken tonen tot nu toe eigenlijk alleen een effect op de temperatuur van het lichaam.

Laat je reactie achter