Studio040

Rockcafé Altstadt is failliet

De Eindhovense kroeg Altstadt is failliet. De rechter heeft dat dinsdagochtend uitgesproken, laat de eigenaar weten aan Studio040.

De faillissementsaanvraag werd vanmorgen behandeld in de rechtszaal. De eigenaar laat weten dat de coroncrisis de druppel was.

Wel is er de ambitie om een doorstart te maken. Maar of dat ook gaat gebeuren is in handen van de curator. Wie de curator is, wordt later bekend. 

Altstadt is onderdeel van twee partijen. Eén partij is het cafégedeelte, dat is nu failliet. Met de partij die de optredens organiseert in de kroeg, gaat het echter goed. Daarom is er de hoop om onder een andere eigenaar een doorstart te kunnen maken.

Aangeslagen
Luitzen Boonsta, de eigenaar van de kroeg, is aangeslagen door de situatie. "Het is triest natuurlijk dat we zo ten onder gaan. Als we een goed gevulde spaarpot hadden, konden we de coronacrisis overleven. Maar die is er niet. De kosten zijn hoger dan de baten."

Het rockcafé is sinds 1978 gevestigd op het Stratumseind in de binnenstad. Eind 2018 vierde de kroeg nog zijn veertigjarig jubileum.

Laat je reactie achter